söndag 28 december 2008

Halvtid i galenskapen

Sverige är ett underligt land. Större delen av 1900-talet präglades av arbetarrörelsen och socialdemokraterna. Sverige var en enpartistat med vissa kortare avbrott. Detta har inte varit bra för den svenska demokratin.

Den borgerliga regeringen 1973-79 stoppade visserligen sossarnas värsta idéer, men det var en väldigt vänsterinriktad regering. På många områden förde de en mer socialdemokratisk politik än socialdemokraterna själva!

Regeringen 1991-94 under Bildt var en mer "äkta" borgerlig regering, men kom (precis som 1973) då sossarna kört ekonomin i botten och dess frihet att agera blev därför starkt begränsad.

Alliansen seger 2006 var ett resultat av dels en reaktion mot en maktfullkomlig Göran Persson, dels en förhoppning om en förnyad borgerlighet. På vissa områden har man förverkligat sina löften, t ex med lägre skatt på arbete, men man har lyckats göra det på ett sätt som gjort i stort sett alla missnöjda.

Vem kunde tro att moderaterna, som alltid stått för starkt försvar och personlig frihet, nu står i bräschen för att förstöra båda? Sveket mot väljarna är enormt. Sveket mot trogna moderater är bortom det tänkbara.

Reinfeldt lovade i valrörelsen att avkriminalisera fildeling. Nu står man beredd att gå de stora amerikanska mediaföretagens vägar och jaga privatpersoner för triviala brott. Reinfeldt har blivit Javert. Den vanlige medborgaren är i sanning samhällets olycksbarn.

Antagligen för att blidka amerikanarna har man också startat massiv avlyssning av alla medborgare. Något mer icke-moderat är svårt att föreställa sig. Detta är en utveckling endast de mest paranoida anklagade Palme för på 70- och 80-talen. Nu står moderaterna för storebrorssamhället och förlöjligar alla krav på personlig frihet.

Det lilla vi har kvar av vårt försvar är också en måltavla för de nya moderaterna. Istället för att värna om rikets försvar, lägger man ned det. Det finns ingen stolthet över Sverige kvar.

Det riktigt sorgliga är att alternativet är lika dåligt. Avlyssningslagen initieras av sossarna, som i sin kärna är mer böjd att ignorera den enskilda individen.

Jag ser ingen annan möjlighet inför 2010 än att stödja Piratpartiet, det enda parti i dagens Sverige som verkar för personlig frihet.