torsdag 15 juli 2010

iPhone 4-problemen

Problemen med signalkänslighet hos iPhone 4 har nu nått utanför nörd-kretsen som läser teknik-orienterade bloggar och nyhetssajter. Det rapporteras om strulet i vanlig media efter att en konsumentorganisation i USA testat telefonen och pekat på felet.

Visserligen säljer telefonen fortfarande som smör i solsken och i praktiken är nog problemet inte så stort, men jag är ganska irriterad över Apples minst sagt dåliga hantering av situationen. Det började med att Steve sa "du håller den fel" i ett mail till en kund som klagade. Sedan ger man ut ett pressmeddelande där man i stort sett förnekar att det är ett problem och istället menar att man ljugit sedan 2007 om signalstyrkan. Dåligt, mycket dåligt.

Apple började denna resa från trevligt företag till elak och dum gigant när man i december 2008 meddelade att man skulle sluta delta i Macworld Expo: "nu är vi så stora att vi skiter i våra mest lojala kunder". Sedan dess har man gjort den ena lilla dumheten efter den andra. Hanteringen av "app store" har varit okänslig och möjligen felaktig. För var dag som går späder man på ryktet om att vara en stor och okänslig gigant. Ungefär som Microsoft.