söndag 21 juni 2009

Att äta rätt

En majoritet har inga större problem med övervikt och fetma. De klarar att äta den moderna sockerstinna maten. Det enda jag kan rekommendera för dessa lyckligt lottade människor är att inte äta för mycket vitt bröd och sockerfyllda läskedrycker.

För oss som har en tendens att gå upp i vikt och få de följdsjukdomar som överkonsumtion av socker leder till (diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, njursjukdomar, Alzheimer's osv), gäller det att drastiskt minska sockerintaget. Vi bör också rejält öka fettintaget, då de flesta äter alldeles för lite fett, kanske pga av statsmakternas lögner om fett.

Kommer ni ihåg Socialstyrelsens råd att äta 6-8 skivor bröd varje dag? En enkel regel är att ta det som Socialstyrelsen och Livsmedelsverket säger och göra exakt tvärtom. Dessa statliga organ är helt korrumperade och deras experter är betalda av livsmedelsindustrin.

Råd nummer ett: frukosten är inte dagens viktigaste mål. Ät när du känner att du är hungrig. Om du inte är hungrig, ät inte. Om du äter rätt fungerar kroppens hungersignaler. Det finns inget som säger att frukosten skulle vara speciellt viktig.

Råd nummer två: ät mycket mer fett än du tror är nyttigt. Årtionden av propaganda har fått de flesta att tro att fett är farligt, speciellt mättat sådant. Motsatsen är korrekt. Ät bacon stekt i smör med äggröra gjord på ägg och grädde. Du blir rejält mätt och kan hoppa över nästa "normala" mål.

Råd nummer tre: undvik socker i alla former, t ex frukt, flingor, bröd, potatis, ris och pasta. Ju mindre socker du äter, desto bättre är det. Du behöver inte dessa kolhydrater. Och bry dig inte om fiber, det har ingen som helst betydelse.

Råd nummer fyra: undvik att försöka frälsa dina bekanta. De flesta är så indoktrinerade att de mår dåligt om de får reda på hur förledda de är. Du kan tipsa om information angående en lågkolhydratkost, men prata inte i övrigt om detta. Frågan är lik kärnkraftsfrågan, den splittrar folk. Om du vill behålla dina vänner, diskutera inte detta.