söndag 21 juni 2009

Livsmedelsverket livsfarligt!

Livsmedelsverket rekommenderar att kolhydrater bör stå för 50-60% av energiintaget. Detta är ganska nära vad sumobrottare äter för att bli riktigt feta. Det är förenat med livsfara att äta så mycket kolhydrater, speciellt om det är snabba kolhydrater. Den som följer Livsmedelsverkets rekommendationer bör räkna med en ökad risk att bli diabetiker och att dö i förtid av hjärtsjukdom.

Livsmedelsverket rekommenderar att fett ska stå för 30% av energiintaget och att mättade fetter ska stå för endast 10% av energiintaget. Det är förenat med livsfara att äta så lite fett och speciellt det nyttiga mättade fettet i livsmedel som smör och grädde. Viktiga näringsämnen finns i fett och i de fall där fett ersätts av socker (kolhydrater) ökar risken för fetma rejält.

Livsmedelsverket och alla felutbildade dietister är med största sannolikhet ansvariga för tusentals människors olycka. Folk blir diabetiker och dör i förtid helt i onödan, eftersom de äter för mycket socker. Att äta lätt-produkter eller nyckelhålsmärkta produkter är ytterst farligt. Att äta margarin istället för smör är mycket ohälsosamt.

Visserligen klarar en majoritet av befolkningen att äta en sockerstinn mat utan att bli sjuk, men den minoritet som inte klarar det är skrämmande stor. Jag gissar att 20-30% får hälsoproblem pga för högt sockerintag. I vissa stater i USA är en tredjedel av befolkningen fet och mer än hälften har övervikt. Detta är ytterst allvarligt.

Dietister och s k experter på Livsmedelsverket borde skämmas. De har lett befolkningen till en felaktig diet. Det råder en fullständigt felaktig rädsla för fett (fett är nyttigt, speciellt mättat sådant) och man uppmanar t o m diabetiker att äta socker, vilket förstås är horribelt och vansinnigt.

Vår tids kost är som bekant helt olik den som fanns för bara 100 år sedan. Vi har kolhydrater överallt och är sjukligt rädda för fett. För att leva ett hälsosamt liv måste vi göra tvärtom: äta betydligt mer fett och avsevärt mindre socker.

Vad du än göra, följ inte Livsmedelsverkets rekommendationer! Det är förenat med livsfara att äta så felaktigt som de förespråkar!